Zamieszczone przez Andys
O2 FL 1.4 tsi - terkotanie dochodzące z tylnej części auta
Zwiń
X
-
Zauważyłem coś jeszcze. Bawiłem się baardzo delikatnie pedałem gazu i hałas znika również, gdy wyprowadzam pedał gazu z położenia wyjściowego ale nie na tyle żeby silnik dostał nawet 100rpm więcej. O czym to może świadczyć?
Poza tym fakt, stojąc na luzie po załączeniu ogrzewanej szyby jak minimalnie spadają obroty też mam wrażenie że terkot delikatnie się nasila, z tym że raz się nasila raz nie
Odnośnie pompy, pan pod krawatem w ASO również wspominał coś o pompie paliwa i że na wolnych obrotach może być bardziej słyszalna, z tym ze dokładnie tego nie powtórzę bo nie mam wiedzy w tym temacie. Jednak nie był w stanie odpowiedzieć dlaczego ta pompa, jeśłi to ona, nie działała tak gdy zabierałem samochód z salonu :/
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez winni77lipcowytomasz, ale żeby tak seryjnie?ILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lipcowytomaszZamieszczone przez winni77lipcowytomasz, ale żeby tak seryjnie?
Pozostali, którzy usłyszeli terkotanie pojechali do ASO, ci im wmówili, że tak ma być, albo, że jak przejdą mrozy to terkotanie ustanie i jeżdżą dalej.
Moim zdaniem to może być wadliwa seria. W jednym przypadku ujawni się przy 2000 km, w drugim przy 5000, a w trzecim przy przeglądzie.
Ps. Czy ktoś nasłuchiwał pracę pompy w swoim samochodzie? Pytam chyba po raz trzeci :twisted:Sprzedam oryginalny zestaw z Skoda Octavia II: Ramka montażowa, kostka ISO, separator - POLECAM
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rkbskoro na klika / klikanascie 1.4TSI na forum 4 auta maja zesrana pompe to statystycznie to jest kilkadziesiat procent...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez luckyluc
Ps. Czy ktoś nasłuchiwał pracę pompy w swoim samochodzie? Pytam chyba po raz trzeci :twisted:
[ Dodano: Pią 12 Lut, 10 10:27 ]
Zamieszczone przez Dychaluckyluc,
Ps. Czy ktoś nasłuchiwał pracę pompy w swoim samochodzie? Pytam chyba po raz trzeci :twisted:
PozdrawiamPozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
Byłem w ASO w sprawie terkotania. Panowie jak mnie zobaczyli to już się uśmiechali. Mówię, że chodzi mi o to stukanie i dla mnie jest nie do wyobrazenia aby dać tyle za auto i aby się tak tłukło coś z tyłu. Pan mi na to, że tak jest w każdym TSI . Mówię, że NiE MA RACJI bo słyszałem w innym TSI i się nie tłukło a do listopada ja mialem 7 tys km i mi nie terkotało. Oznajmiłem że tego nie zostawie i chcę sprawę ostatecznie rozstrzygnąć i niech posłuchają swoich TSI testowych. Skoro tak to zapraszamy w środę - Pan zaprosił. Jestem zatem umowiony na 2 godzinną wizytę i na testy.
Co ciekawe Panowie juz nie chcieli słuchac mojego terkotania i mówili ze przypuszczają co to jest jeśli odglos pochodzi z tyły po prawej stronie, ale ich zdaniem tak ma być - zaznaczam, że jak zawsze nie był to mechanik z hali napraw.
Oburzony jestem tą sytuacją tym bardziej że czekałem w ASO 20 minut w kolejce.
Nagrałem przed chwilą moją Nokią te odgłosy, jak mi się uda to jakos przekonwertować to umieszczę do posłuchania.Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr AMPCo ciekawe Panowie juz nie chcieli słuchac mojego terkotania i mówili ze przypuszczają co to jest jeśli odglos pochodzi z tyły po prawej stronie, ale ich zdaniem tak ma być - zaznaczam, że jak zawsze nie był to mechanik z hali napraw.
Cieszę się z jednego. Nie jestem sam. Myślę, że SKODA POLSKA nie pozwoli sobie na olanie nas. Zbyt dużo mają do stracenia gdybyśmy to nagłośnili...Sprzedam oryginalny zestaw z Skoda Octavia II: Ramka montażowa, kostka ISO, separator - POLECAM
Komentarz
-
-
witam, też tak mam , autko z października, 6.5 kkm przebiegu, mam wrażenie ze jest ciszej jak auto jest pochylone.kiedyś była seria TSI : 135KM/217Nm a potem było 156KM/267Nm
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=57585&start=0
teraz 240KM 4x4 Boxer turbo mruczek.
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...350597#1350597
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Marcin_NPiotr AMP tak z ciekawości w którym ASO byłes na sprawdzeniu tej usterki? Pytam bo zastanawiam sie gdzie serwisowac swoją? Bo jeśli takie podejście do problemów będzie w każdym ASO to troche mnie to przeraża.Pozdrawiam
Piotr
Komentarz
-
-
Toż to masakraILE WYJAZDÓW TYLE POWROTÓW
http://www.bunkry.pl/pl/index.html
a gdy pomogłem, to nie bądź wiśnia i naciśnij POMÓGŁ.
http://www.motostat.pl/user_images/16862/icon3.png
Była SKODA 1 jest PEUGEOT 207
Komentarz
-
-
Wczoraj wieczorem przy Browarku :diabelski_usmiech rozmawiając z kumplem zupełnie przypadkowo padł temat o pompach paliwa{kolega jest mechanikiem}
Powiedział ,że nie wie jak jest w 1.4TSI -ale w 1.6MPI pompy są podobno bardzo głośne
Nie wiem ile w tym prawdy,ale koleś mnie pocieszył ,że w innych markach bywa dużo gorzej :shock:
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Piotr AMPZamieszczone przez luckylucMiałem chwilę więc nagrałem dzisiaj jak działa pompa paliwa w moim aucie.Sprzedam oryginalny zestaw z Skoda Octavia II: Ramka montażowa, kostka ISO, separator - POLECAM
Komentarz
-
-
Silnik w 1.4 TSi generalnie wydaje takie lekkie jakby bulgotanie szczegolnie na wolnych obrotach dla mnie jest to osobiscie calkiem przyjemne dla ucha i uznaje ten odgłos za naturalny który mam od samego poczatku posiadania. Jest on zarówno na cieplym jak i zimnym silniku.
Martwi natomiast cos innego, lekkie piszczenie dochodzące z tylnego lewego tyłu. Co ciekawe wystepuje to tylo i wyłacznie rano po odpaleniu na odcinku ok metrów. i Zauwazam prawidlowosc ze wystepuje to na nierównosciach. Czyzby jakies niedomagania podowzia? Jkaies element gumowy? Kurde auto nowe 5kkm i juz cos piszczy.........
Komentarz
-
-
witam
przeczytalem ten temat od poczatku do konca i sie troche przerazilem szczegolnie tym nagraniem moja octavia produkowana byla w lipcu 2009 i ma na koncia 9kkm prawde mowiac nie wsluchiwalem sie w wymienione tutaj miejsca (moze powinienem) ale nie zauwazylem takiej przypadlosci u siebie moze jest to wada jakiejs serii pomp napiszcie w jakim okresie byly produkowane wasze skodzianki moze wtedy uda sie zawezic ten problem do konkretnego okresu produkcji
postaram sie przy najblizszej okazji dokladnie wsluchac sie w prace samochodu i napewno napisze jak cos uslysze
zycze powodzenia w walce z ASO
Komentarz
-
Komentarz